Ieder seizoen de juiste autoband

Ga veilig op weg: wissel uw banden op tijd. Door de banden mee te wisselen met het seizoen, heeft de auto een optimale grip op de weg en ben je verzekerd van een korte remweg. Daarnaast bespaar je brandstof en slijten de banden minder snel. 

Nu is het tijd voor zomerbanden

Zomerbanden zijn door de hardheid van het rubber en de profieldiepte, geschikt bij temperaturen boven de zeven graden. De remweg van zomerbanden bij vijftien graden en een snelheid van 50 km/u is 20% korter dan bij winterbanden. 

Aangezien de temperatuur gaat stijgen nodigen wij u graag uit voor de wissel van winterbanden naar de zomerset. Natuurlijk is het mogelijk om te wachten tijdens de werkzaamheden. Onder het genot van kopje koffie en de krant staat uw auto snel weer voor u klaar. 

Winterbanden hebben een kortere remweg bij temperaturen onder de zeven graden, dankzij het speciale profiel en de rubbersamenstelling. De remweg van winterbanden op sneeuw zijn bij een snelheid van 50 km/u de helft korter. 

van winterbanden naar zomerbanden
  • temperaturen boven de 7 graden
  • aanbevolen bandenwissel; maart / april
van zomerbanden naar winterbanden
  • temperaturen onder de 7 graden
  • aanbevolen bandenwissel; november / december

Of toch kiezen voor all seasonbanden? 

Vierseizoenen banden zijn geschikt wanneer je weinig kilometers maakt. De band kan het hele jaar door worden gebruikt. Let op: de all seasonband is een compromis tussen de zomer- en winterband. 

  • geschikt voor alle weersomstandigheden
  • geen bandenwissel tussen de winter- en zomerbanden
  • ideaal wanneer u weinig kilometer rijdt (< 10.000 km per jaar)

 

Wat betaal ik voor een bandenwissel of wielenwissel?

Voor een complete velg-band wissel betaalt u slechts € 30,50 inclusief BTW.

Voor een losse bandenwissel inclusief balanceren vragen wij € 87,50 inclusief BTW.

Ook bieden wij opslagruimte voor uw banden

Heeft u geen ruimte om de banden thuis op te slaan? Geen probleem. Bij Autobedrijf John Visser hebben wij een bandenopslag, waar u uw banden vertrouwd kunt opslaan. De banden worden opgeslagen in een donkere, koele ruimte. Perfecte omstandigheden, waardoor de banden het langst meegaan. Makkelijk, thuis ruimtebesparend en goedkoop!  Wij berekenen voor de opslag van de bandenset € 19,95 inclusief BTW per bandenwissel / seizoen. 

Wilt u meer informatie?

Heeft u vragen over banden? Wilt u een afspraak voor de wissel inplannen?  Neem gerust contact met ons op via  072-5600250. Of stuur een email naar info@autobedrijfjohnvisser.nl  . Wij geven u graag vakkundig advies.