autobedrijfjohnvisser

Bandenservice
Bandenservice door Autobedrijf John Visser. Het belang van goede banden is gek genoeg iets wat vaak over het hoofd gezien wordt. Dit terwijl de banden het enige contact van uw voertuig met de weg verzorgen. Goede banden zijn dus erg belangrijk! Ze dragen niet alleen bij aan de veiligheid van uw voertuig, maar ook aan het rijcomfort en het verbruik. Een goede band heeft voldoende profieldiepte, het juiste formaat, en is geschikt voor de omstandigheden waarin uw voertuig gebruikt wordt.
Laat uw banden door ons controleren
Wij bieden in Alkmaar een complete bandenservice. Wij kijken naar de profieldiepte, beschadigingen, leeftijd, toepassing voor uw gebruik en de algemene toestand waarin ze verkeren. Veel comfortproblemen als trillen en vervelende geluiden kunnen met uw banden te maken hebben. Ook kunnen we aan de manier waarop ze slijten zien of uw auto nog wel helemaal goed uitgelijnd is. We zien veel gevallen van ongelijkmatige/overmatige bandenslijtage door een slechte uitlijning.
Uw banden worden in elk geval iedere APK gecontroleerd, maar tussen de APK’s in kan er altijd iets mis gaan. Ze hebben een zwaar leven en moeten bestand zijn tegen alles wat je op de weg tegen kunt komen. Een gaatje in de band komt bijvoorbeeld regelmatig voor, andere beschadigingen kunnen ook makkelijk voorkomen.

Voorkom onnodig risico
Wij raden u aan uw banden ten minste elke maand zelf een visuele inspectie te geven.
Wanneer u zelf beschadigingen of andere ongewenste zaken aan uw band opmerkt voorkomt u risico op bijvoorbeeld een klapband, waarvan de gevolgen op de snelweg helaas erg groot kunnen zijn. Het is verstandig om bij problemen snel in te grijpen.
Onze bandenservice betekent ook dat u voor al uw vragen bij ons terecht kunt. Wij geven graag professioneel en passend advies, en bieden een volledige bandenservice aan.
U kunt bij ons terecht voor:
• Controle van uw banden
• Reparatie van een lekke band
• Montage van nieuwe banden
• Balanceren van uw wielen
• Uitlijnen bij ongelijkmatige / overmatige bandenslijtage
• Het wisselen van zomer- en winterbanden
• Opslag van de zomer- en winterbanden
Wat zijn winterbanden
• Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg tijdens winterse omstandigheden. Het grote verschil tussen een zomerband en een winterband is de rubbersamenstelling. De samenstelling is aangepast aan de weersomstandigheden wat wil zeggen dat wanneer de temperatuur daalt, het rubber harder wordt.
• De aangepaste rubbersamenstelling van een winterband blijft flexibel tijdens winterse omstandigheden en hierdoor profiteert u van een betere grip, comfortabeler weggedrag en optimale veiligheid. Ook het profiel van de winterband verschilt ten opzichte van de zomerband. Het profiel is voorzien van lamellen en tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast op het wegdek.
• In de Benelux is er nog geen verplichting van winterbanden in de wintermaanden, in veel overige landen is dit wel het geval. Voor verdere informatie betreffende de verplichting van winterbanden en sneeuwkettingen in Europa kunt u op bovag winterbanden kijken.