APK

De Algemene Periodieke Keuring is een Europese verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Deze regel zegt ons dat een personenauto, bedrijfsauto of aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 3.500 Kg, jaarlijks of om de twee jaar gekeurd moet worden. Afhankelijk van het soort voertuig, de datum van eerste toelating én het soort brandstof moet er vanaf het derde of vierde levensjaar gekeurd worden.

De APK is een momentopname, en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar probleemloos en veilig blijft rijdeblijven daarom van belang.n. Het kan dus zo zijn dat er in de loop van het jaar tóch onderhoud of reparatie aan uw voertuig nodig is. Regelmatige controle en goed onderhoud

Steekproef
Het kan gebeuren dat uw voertuig geselecteerd is voor een steekproef. Uw voertuig moet dan na de keuring beschikbaar blijven voor de RDW. De RDW controleur is binnen 90 minuten na de afmelding aanwezig. Uw voertuig moet dus (maximaal) anderhalf uur, plus de tijd die nodig is voor de steekproefherkeuring zelf, beschikbaar blijven. U bent verplicht hieraan mee te werken.

Vergeet uw APK niet!

Laat Autobedrijf John Visser u tijdig per e-mail informeren over uw APK. Zo voorkomt u tevens een eventuele boete voor een te late keuring. U kunt uw voertuig tot twee maanden vóór de APK-vervaldatum laten keuren.

Wij zijn een RDW-erkend bedrijf, dit wil zeggen dat u bij ons verzekerd bent van een gedegen keuring én passend vakkundig advies.

Heeft u vragen?
Of wilt u een afspraak maken?

Neem dan gerust eens contact met ons op.